A Lada magyarországi újraindulásának bejelentésén szabadkoztak a gyár képviselői, hogy Bo Andersson nem tudott jelen lenni ezen a fontos eseményen, azonban a Lada Xray típus sorozatgyártásának megindítása foglalta le az idejét.

A Dacia Sanderoval közös alapra épülő, de Lada motorokkal szerelt típus most még csak elsőkerékhajtással készül, de már dolgoznak a mérnökök az összkerékhajtású változaton, azonban mivel ez komolyabb munkát jelent (a padlólemezt is módosítani kell majd hozzá), még nagyjából két évet kell várnunk erre. Azonban ennél hamarabb, úgy egy év múlva már elérhető lesz az Xray szabadidő-autós körítéssel.

Erről már hivatalos fényképeink is vannak, hiszen a Lada levédte az újdonság megjelenését. A klasszikus fényezetlen fekete műanyag alsó szoknya nem ér körbe, az első kerékjáratnál kezdődik csak, cserébe a lökhárító nagy részét méhsejt-rácsos légbeömlő foglalja el. Az SUV-körítés nem jelent automatikusan összkerékhajtást, de az összkerékhajtás valószínűleg automatikusan ezt a megjelenést jelenti majd a Lada Xray esetén.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!