A Subaruk műszaki tartalmára eddig se lehetett panasz, a forma azonban a maga módján kissé esetleges volt. Úgy tűnik, most búcsúznak a bumfordiságtól a japánok, a Los Angelesi Autószalonon bemutatják a Legacy következő generációjának tanulmányát, és bizony ők is nagyon kupés megjelenést képzelnek az új limuzinnak.

Sőt, egy lépéssel még tovább is mennek, az Audikat megszégyenítő első hűtőrács mellett nagyon zord tekintetű fényszórókat alkalmaztak, a hátsó lámpák C- és D formájáról meg csak álmodnak a többi gyártónál, de nem merik így megcsinálni azt. Igaz, egyelőre mi is csak reménykedhetünk abban, hogy mindez megmarad a szériaváltozatban is, hiszen a jövőre érkező új Subaru Legacy kémfotóin egy kicsit hagyományosabb tetőívet lehet felfedezni.

Magán a látványon kívül túl sokat nem tudunk a tanulmány műszaki tartalmáról – persze a boxermotor és az állandó összkerékhajtás ott van a fedélzeten -, hiszen inkább azt közölték, hogy a karosszéria hossza 4930 mm, szélessége 1940 mm, magassága 1500 mm, a tengelytávolság pedig 2880 mm. Hiába azonban a közel 10 négyzetméteres alapterület, az utastér mindössze négyszemélyes a tanulmányban. Ez utóbbi egészen biztosan megváltozik majd az új Subaru Legacy esetén.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!