A Subaru épp gőzerővel szélesíti portfólióját, ami javarészt azt jelenti, hogy a speciális modelleket kiszervezik az alapjukat adó modellsorozatból. Így lett XV a korábban egyszerűen emelet Imprezaként futó autóból, és lesz külön típus a WRX, illetve annak tovább hergelt változatai.

Egyelőre még csak a tanulmány stádiumnál tart a fejlesztés, de az alapján, amit látunk, bizakodhatunk. Egyébként se tudnánk mást csinálni, hiszen a méreteken kívül más konkrétumot nem árultak el az autóról. Szóval a hossz 4521 mm, a szélesség 1889 mm, a magasság 1389 mm, a tengelytávolság 2761 mm.

A műszaki tartalomról annyi ismert, hogy a motorháztetőn látható légbeömlő elég helyet biztosít az új fejlesztésű turbómotornak, és az arra szerelt intercoolernek. Említést érdemel még a karbonból készített tető, ami az eleve alacsonyan lévő tömegközéppontot viszi még lejjebb. Nem tudjuk, mikor lesz megvásárolható az új Subaru WRX, és azt is csak remélni tudjuk, hogy nem sokat vesznek vissza a tanulmány vadságából.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!