Továbbra is magabiztosan őrzi a legnagyobb darabszámban értékesített autó címét az Egyesült Államokban a Ford F-150-es pickup, így érthető módon az aktuális generáció pályafutásának félidején esedékes modellfrissítésnél csak óvatosan nyúltak a konstrukcióhoz.

Az eddigiek mellé érkezett egy újabb arc, a fényszórókat is közös keretbe foglaló, teljes szélességű hűtőráccsal. Törölték az eddigi alapmotort, a 3,5 literes V6-ost (egyedüliként az 5,0 literes V8-as maradt szívómotor a kínálatban), a sort a 2,7 literes V6-os biturbó nyitja. A PowerBoost néven futó hibrid hajtásból kétszer nagyobb mennyiséget akarnak értékesíteni, ezért azt fajlagosan olcsóbban adják – vételárak majd később lesznek. A hibridnél alapesetben 2,4 kW teljesítményű elektromos csatlakozást adnak – teli tank benzinnel 85 óra folyamatos áramellátás –, extraként kérhető 7,2 kW-os elektromos csatlakozó, amivel már egész komoly elektromos szerszámok is működtethetőek – teli tank benzint feltételezve akár 32 órán keresztül. Immár széria a 12 colos képátlójú érintőképernyő, amivel új kapcsolódó szolgáltatások is érkeznek a gyengébben felszerelt modellekbe, extraként kérhető fel-a-fejjel kijelző is.

A felfrissített Ford F-150 pickup legérdekesebb újdonsága a Pro Acces Tailgate nevű platóajtó, amelynél egy elég széles oldalra nyíló ajtót helyeznek el középen, ennek a megközelítését lehajtható lépcső könnyíti meg. Az oldalra nyíló ajtószárny több pozícióban (37, 70 és 100°) is rögzül, így még vontatmány csatlakoztatása esetén is könnyen használható ez a praktikus extra.

Ezenkívül még a terepjárásra optimalizált modelleknél vannak műszaki újdonságok, a fokozott terepképességű Tremor esetén újak a lökhárítók, amelyekre könnyen lehet kiegészítőket (csörlő, kiegészítő fényszóró) szerelni. A nagy sebességű terepjárásra optimalizált F-150 Raptor esetén a külön olajtartályos Fox lengéscsillapítók legújabb, már 2 elektronikusan vezérelt szeleppel (összenyomódás és kirugózás külön szabályozva) rendelkező változatát használják, amelyek több talajkapcsolatot és így jobb tapadást biztosítanak.