Nemrég beszámoltunk az indiai Big Daddy Customs elnevezésű cég agyament alkotásáról, a Tata Safariból épített Range Rover Evoque-ról. Nos, ez még semmi, most épp a Tolvajtempó című film 2000-ben bemutatott újraforgatott változatának autós főhősét, az erősen átalakított 1967-es Shelby Mustang GT 500-ast készítettek egy megrendelő kérésére. Az egyedüli probléma, hogy mindehhez egy Chevrolet Nubira szolgáltatta az alapot.

Egészen pontosan annak a helyi változata, amely Optra névre hallgat, de ettől eltekintve az utolsó csavarig megegyezik a nálunk is forgalmazott autóval. Azaz a kompakt méretű, elsőkerék-hajtású ötajtóssal, amiből most izomautót készítettek az indiaiak.

Az egész azzal indult, hogy teljes egészében megszabadították a karosszériájától, amelynek a helyére a filmben látotthoz hasonló, acél- és alumínium lemezekből kalapált héj került. Nem is olyan rossz a végeredmény ahhoz képest, milyen hátrányból indultak, de természetesen az arányok nem igazán stimmelnek, túlságosan rövid az orr, túlságosan magas a hátsó rész. És ott van a hátsó szélvédő, ami ránézésre valaha egy Tata Nano első szélvédője lehetett.

Nem tudjuk, melyik Nubira erőforrás – 1,6-os vagy 1,8 literes négyhengeres benzines – hajtja az első kerekeket, a nyilvánvaló teljesítményhiány ellen fekete versenycsíkokkal és krómozott felnikkel küzdenek. Inkább kevesebb, mint több sikerrel. Nem tudjuk, hogy egy magánembernek, netán egy közelgő bollywoodi produkció megrendelésére készült-e a hamis Eleanor.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!