Noha már alaphelyzetben is ötajtós a Škoda Rapid nevű kompakt modellje, a gyár az újdonság bemutatásakor elismerte, lesz egy másik, hagyományos értelemben vett ötajtós változat is belőle. Egészen mostanáig azt hihettük, hogy ez rövid hátsót jelent majd, de itt van az első kémfotó, amelyen már majdnem egy igazi kombit látunk.

Azért csak majdnem, mert nem kapott extra méretű túlnyúlást az autó, épp csak a befejezés más a meglévő padlólemezen. Így is elég nagy lesz a csomagtér, akinek meg több hely kell, annak ott lesz az új óriás-Octavia.

De nem csak a Rapid kombi képe látott napvilágot Kínában, de onnan jönnek az első felvételek a fapados modellről is. Ennél nincs króm a karosszérián és a hűtőrácson, az első lökhárító egybefüggő fekete alsó légbeömlője helyett egyszerű rácsot látunk a karosszéria színében, és a kerékjáratokban is apró acélfelnik láthatóak. A távol-keleten két erőforrással, 1,4 (90 LE) és 1,6 (110 LE) literes négyhengeres szívómotorral lehet majd megvásárolni a Rapidot, az ötös kézi váltó a alap, a nagyobbhoz extraként hatfokozatú automatát is lehet majd kérni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!