Semmit nem bíz a véletlenre a General Motors, a nagy méretű pickupjai az Egyesült Államokban létfontosságúak, ennek megfelelően nagyon konzervatív járműt alkottak a tervezők, mind a Chevrolet Silverado, mind a GMC Sierra dobozforma karosszériát kapott.

Műszakilag sincs forradalmi újdonság, de az alul vezérelt benzinmotorok hengerlekapcsolással és változó szelepvezérléssel gyarapodtak. Megszabadultak az eddigi, 4,3 literes V6-ostól, és egy szintén 4,3 literes, a V8-as megrövidítésével létrehozott V6-ossal váltották le. Az összes erőforráshoz hatfokozatú, automatikus váltót párosítanak, a teljesítmény/fogyasztás adatokkal még adós a GM.

Nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a használó jobban érezze magát, a legcsendesebb pickup-belsőt ígérik az újdonságoknak, ezen kívül olyan finomságok is elérhetőek, mint az ülésfűtés szövet kárpittal, tolatókamera, az 5 darab USB bemenet, a 4 darab 12V-os elektromos csatlakozás – aki munkahelynek használja a járművet, annak ne legyen gondja a kütyüinek energiaellátására. Aktív biztonsági rendszerekkel is megvásárolható lesz mind a Chevrolet Silverado és a GMC Sierra is, a sávelhagyás-figyelő mellett fáradtságfigyelő és vészfék-segéd is elérhető. Szimpla, nyújtott és dupla fülke választható, újdonság, hogy a nyújtott is négy darab, elöl felfüggesztett ajtót kap. Valószínűleg egy évvel a pickupot követően érkeznek majd meg a szintén e stílusban megújult szabadidő-autók, beleértve a Cadillac Escalade-et is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért