Nagyon közel van már a Subaru Forester bemutatója, hiszen Japánban már tucatjával állnak a kész autók a gyárudvaron, és nemrég a piaci bevezetésre készített lefényképezett prospektust is megmutattuk már.

Élőben könnyen megkülönböztethető az Imprezától az autó a a vaskos lökhárítónak köszönhetően, de az is érezhető, hogy nagyon óvatosan nyúltak a Subaru tervezői a márka legnagyobb darabszámban értékesített, és ezáltal legfontosabb autójához. Jobban megformálták a kerékjáratokat, és szögletesebb lett a forma.

Az elődjénél minden tekintetben kicsit nagyobb autó esetén a legnagyobb műszaki újdonság az lesz, hogy többé nem a 2,5 literes benzines turbóval, hanem az új fejlesztésű 2,0 literes szívó- és turbómotorral készül majd az autó – utóbbi 280 lóerőt tud, és csak fokozatmentes automatával párosítják. Japánban november közepén kezdik el árulni az új Subaru Forestert, ami valószínűleg tavasszal érkezik majd meg Európába.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!