A James Bond filmekben számítógépes trükkök helyett valódi akciókat filmeznek le, és így tettek a legújabb epizód esetén is, amikor egy Aston Martin DB5-öst robbantottak fel. Azonban volt egy csalás, hiszen egy élethű makettet pusztítottak el.

3D-s nyomtatás segítségével készítették el a kicsinyített Aston Martin DB5-ösöket, szám szerint 3 darabot. A karosszéria 18 részből áll össze, minden fedél nyitható, minden króm ott van a helyén és természetesen az eredeti Aston Martin színére fényezték le az autókat. A Németországban kinyomtatott (Voxeljet) autók karosszériáját Angliában tökéletesítették (Proshop Modelmakers) rengeteg kézi munkával.

Annak ellenére, hogy csak egy modellt pusztítottak el a forgatás során, nem volt olcsó mulatság a dolog, hiszen a Christie”s aukciós ház árverésén az egyik megmaradt modellautót 22 millió forintért értékesítették. Persze ez még mindig jelentősen olcsóbb egy eredeti Aston Martin DB5-ös áránál…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!