Nem csak számítógépen létezik az új Saab 9-3-as, több prototípust is elkészítettek a svédek, még mielőtt csődbe ment volna a cég. Az új Phoenix padlóra épülő autóval házaltak a kínaiaknál, a fenti fényképet a Pang Da és Youngman képviselőinek látogatásakor fényképezték.

Ez egyébként már a végleges autót ábrázolja, ezen kívül több agyagmodell is készült. Az alábbi képen látható autónál ugyan nem látszik a hátsó rész, de az igen, hogy ott a hátsó lámpa kialakítása eltér attól, amit a korábban láthattunk: nem olyan alacsonyan van a világítótest és szögletes, nem csúcsos a végződése.

Motornak a Mini 1,6-os négyhengeres benzines turbómotorját képzelték el, a a svédek 220 lóerőre növelték a teljesítményt – ezt a változatot időközben a BMW elkezdte használni a Miniben. Ez még nem lett volna elég az Aero-hoz, annál hibrid hajtással – elektromos hátsó tengely – növelték volna tovább a teljesítményt 300 lóerő környékére. A hírek szerint egyébként a Youngman szerezte meg a félkész Phoenix padlólemez gyártási jogát, amelyet személyautókhoz és szabadidő-autókhoz is felhasználnak majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!