Négy év alatt mindössze 1000 darab Ford GT készül majd, ezek közé tartozik a Pebble Beach-i autós rendezvénysorozaton most leleplezett 67 Heritage nevű változat. A fehér versenycsíkokkal díszített piros karosszéria Dan Gurney és A. J. Foyt 1967-es LeMans-i győztes autójának állít emléket.

A karosszériát Race Red színre fényezik, Frozen White színű versenycsíkokkal és látható karbon kiegészítőkkel dobják fel a látványt, a 20 colos kovácsolt alufelniknél ezüstös szürke fényezést alkalmaznak fekete kerékanyákkal, a féknyergek vörösek, a külső tükrök szürkék. Az utastérben vörös cérnával varrják a karbon ülések bőr kárpitját, a műszerfal és az ajtó betétjei, illetve az X-merevítő sötét színű rozsdamentes acélból készül. A 2018-ban az ügyfelekhez kerülő Ford GT 67 Heritage változatról annyit mond a gyár, hogy korlátozott számban készül, de azt nem árulják el, pontosan mennyi.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!