Nem szép csendben távozik a Győrben gyártott Audi TT második generációja, hanem igenis nagy felhajtás közepette: a TT Ultra Quattro tanulmány fogyókúra után 300 kg-mal lett könnyebb! És ha már rajta dolgoztak, a teljesítményt is feljebb tornázták…

Az idei Wörtherseetour nevű rendezvényen mutatja majd be az Audi a tuningrajongó nagyközönségnek a TT Ultra Quattrót, amely egy 2.0 TFSI motorral szerelt kupé alapos átalakításával született meg. A lényeg nem a látható változáson van, hanem a rengeteg tömegcsökkentési megoldáson. A karbon-, az üvegszálas műanyag és a magnézium alkalmazása 100 kg-ot spórol, a motoron (blokk, főtengely, kiegészítő szerelvények, lendkerék) 25 kg-ot takarítottak meg, az alu-küllős karbon felnik 20 kg-ot jelentettek. Összesen 300 kg-ot faragtak le a tömegből, ami így 1111 kg-os saját tömeget eredményezett.

Ehhez hozzájön, hogy a 2,0 literes négyhengeres teljesítményét 310 lóerőre növelték, így nem csoda, hogy mindössze 4,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra az Audi TT Ultra Quattro, amelynek végsebessége meghaladja a 270 km/órát. Lehet, hogy az elektronikus végsebesség korlátozás csak pár bitet jelent a vezérlőkompjuter memóriájában, de úgy látszik, azt is megspórolták a mérnökök.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!