Az autó helyzetéből kiindulva valószínűleg megprödült a Mercedes SLS AMG Black Series prototípussal a sofőr, hiszen nem úgy néz ki, mint ami egyszerűen kigurult vagy félreállt. A sérült hátsó résztől, valószínűleg a forró kipufogótól indult a tűz, valószínűleg az álcázás anyaga kapott először lángra.

Biztosat nem tudunk, mert senki nem látta a becsapódást, az autóban tartózkodó tesztpilóták meg egyébként se nyilatkoznak. A sofőr és az utas is sérülés nélkül kiszállt az autóból, mielőtt az égni kezdett volna. Mindez egyébként a Döttinger Höhe nevű szakaszon történt, ami egy 2,5 kilométeres egyenes, ahol 300 km/órás körüli tempóra gyorsulnak az autók.

Hiába érkezett gyorsan a helyszínre a mentőegység, már nem lehetett megmenteni az autót, az teljesen kiégett, a lángko az elejére is átterjedtek. A mentés ideje alatt kialakuló dugóban egyébként több álcázott autó, köztük egy Mercedes S-osztály is vesztegelt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!