challenger1

1937-ben először fagyállónál használta a Chrysler a Mopar nevet, amely az évek során aztán az utólagos alkatrészekre és kellékekre is kiterjesztette, ma pedig a FiatChryslerAutomobiles konszernnek köszönhetően már Európában is jelen van. A MOtor PARts szavakból képzett betűszó a hatvanas években lett híres, amikor a Perfomance Parts teljesítménynövelő-kiegészítők megjelentek.
challenger2
A mostani ünneplés az észak-amerikai piacnak szól, különleges Dodge Challengerekkel készült a MOPAR márka a 80. szültésnapjára, a karosszériát kézzel fényezik, nyolcvan-nyolcvan darab készül majd a fekete/kék és fekete/ezüst összeállításból. A kerékjáratokat 20×9 colos felnikkel töltik meg, a kipufogó-végződést krómról feketére cserélik. A 6,4 literes V8-as HEMI motort teljesítménye 485 LE/644 Nm, a gyári szívósort kettős darabbal helyettesítik: egyrészt a motorháztetőn keresztül, másrészt a bal oldali fényszórón át kapja a hideg levegőt. Merevítések is kerülnek a motortérbe, az első tengelyen négydugattyús Brembo fékek lassítanak.
challenger3
Bent sportüléseket és logók garmadáját lehet találni, a különlegességet mutató jelvényt nem itt, hanem a motortérben helyezik el. Az autóhoz különleges csomagot is mellékelnek, amelyben köszönőlevél, egyedi kezelési könyv, egyedi kulcstartó is van sok egyéb mellett. A jubileumi Mopar ’17 Dodge Challengerért 55 970 dollárt kérnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!