Már a múlt héten hírt adtunk a Subaru Legacy generációváltásáról, és most már a legfontosabb tényekkel is tisztában vagyunk. Például nem is változik az autó annyit, amennyit azt sokan remélték.

A tengelytávolság változatlanul 2751 mm, a karosszéria 41 mm-es növekedése a túlnyúlásokban jelentkezik. Az utastér mérete egyéb változtatásoknak köszönhetően bővült, a hátsó sorban vállban, könyékben és csípőben is több a tér, a vékonyabb első támla miatt a lábaknak is több helyük van. A csomagtér mérete is gyarapodott, 416 helyett immár 425 literes a hátsó.

Sokat javítottak a minőségérzeten is, és a díjnyertes Subaru Eye elektronikus segéd legújabb változata vigyáz az utasokra. Az észak-amerikai motorok lényegében változatlanok, a 2,5 literes négyhengeres bokszer 2 lóerővel lett erősebb, immár 175 lóerős, a 3,6 literes hathengeres változatlanul 256 lóerős. Mindkettőhöz alapáron fokozatmentes automatikus váltó csatlakozik, és még felár ellenében se lehet kézi kapcsolásút kérni. Az európai Subaru Legacy esetén ha máshoz nem is, de a boxer-dízelhez lesz kézi kapcsolású váltó is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!