A semmiből építette fel jelenlegi kínálatát a kínai Changan márka, amelyen belül két nagyon jól megkülönböztethető sorozat van, a személyautóké és a szabadidő-autóké. Nem akarják összemosni ezeket, helyette nemrég úgy döntöttek, hogy tovább erősítik ezt a kettősséget azzal, hogy például a jövőben mindig két újdonságot mutatnak be. A Sanghaji Autószalonra is két tanulmánnyal készültek.

A személyautó részleg a Changan Olaszországban található formatervező központjának a terméke, a Jiliu nevű alkotás különlegessége a sportos megjelenés, amihez hasonló nincs a jelenlegi kínálatban. A tanulmánnyal kapcsolatban is csak annyit ígérnek, hogy a kocsi elején látható hűtőrács előbb-utóbb megjelenik majd a kínálatban, de ennyire sportos autóra nem számíthatnak a vásárlók, pláne nem ilyen túlméretes, felfelé nyíló ajtókkal.

A Yuyue nevű szabadidő-autó a kínai fejlesztők munkája, ennél sokkal inkább darabosabb a forma, de az is igaz, hogy a front és a farkivételével könnyen megvalósítható a karosszéria sorozatgyártásban. Méret tekintetében a Changan CS75 és CS95 között helyezkedik el a tanulmány, amely talán szabadidő-kupéként gazdagítja majd a választékot – B oszloppal és hagyományosan feltáruló ajtókkal.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!