Noha a nagy teljesítményű kisautóknál nem feltétlenül a hétköznapi használhatóság van a középpontban, azért egyik autógyártó se tud hátat fordítani a trendeknek. Egyre több gyártó hagy fel a háromajtós karosszériákkal, és csak a piacon sokkal kedveltebb ötajtósat kínálja, ami miatt a Fiesta ST vetélytársai között is bőven találunk ilyen forró ferdehátúakat. Azonban a Ford mostanáig csak háromajtós karosszériával adta a 182-200 lóerős teljesítményű kisautóját, és csak most lépi meg a kínálat bővítését.
FiestaST_RedSide
Óvatosan indul a kínálat bővítése, hiszen első körben csak a kisebb teljesítményű motorral lehet majd választani az ötajtós karosszériát, ami az Egyesült Királyságban 600 fonttal drágább a háromajtósnál. A menetteljesítményekben nincs eltérés, a 100 km/h-s sebességet 6,9 másodperc alatt futja meg az autó. Az előzetes igényfelmérés szerint nagyjából az eladások 25 százaléka lesz majd az európai piacon az ötajtós Fiesta ST, a típusból egyébként 2013-as bemutatása óta mintegy 38 000 példányt értékesítettek kontinensünkön.

FiestaST_RedRear

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!