A Fiat hat éven át próbált meg a Tata Motors kereskedőhálózatát felhasználva betörni az indiai piacra, de az még a helyi igényekhez igazított Grande Puntóval se sikerült. Most az olaszok saját márkakereskedéseket nyitottak, és azt is elképzelhetőnek tartják az elemzők, hogy teljesen szakít a Tatával a Fiat, azaz visszacsinálják a részvénycserét. Jelenlen Ratan Tata a Fiat Auto igazgatótanácsának a tagja.

Sergio Marchionne mindezt azért csinálja, hogy semmi akadálya ne legyen a Suzukival való közös munkának, amelynek fontos eleme az indiai piac, ahol a Maruti révén vezető a japán cég. A Tata Motors természetesen nem nézné jó szemmel, ha egyik európai partnere legnagyobb hazai vetélytársával dolgozik együtt. Indiai elemzők szerint a Fiat és a Suzuki is csak nyerne az ügyön. A Fiat az indiai és a japán piachoz kerülne közelebb, a japánoknak meg a GM után egy másik olyan partnere lenne, akitől technológiát és akár típusokat – akár nagy méretű szabadidő-autókat – is átvehet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!