Kezdjük rögtön a legfontosabbal. A Mercedes C 63 AMG Black Series nevében ugyan szerepel a fekete szó, de az nem jelenti azt, hogy a karosszériát is arra a színre fényezik. A képeken látható piros kupé tehát tényleg az új Black Series első olyan példánya, amelyről mindenféle álcázást nélkülöző fotók készültek.

Annyit tudunk a fényképek keletkezésének körülményeiről, hogy azokat a Bernie Ecclestone tulajdonában lévő Paul Ricard versenypálya egyik garázsában készítették. Néhány számot is elárultak a meglehetősen szűk körű bemutató alkalmával: a 6,2 literes V8-as szívómotor teljesítménye 517 lóerő, a maximáli nyomaték 640 Nm, és az autó 20 kg-mal könnyebb az előző – CLK – alapú Black Series-nél. Azzal ellentétben ráadásul négyszemélyes az utastér.

Vadul néz ki a piros színű C 63 AMG Black Series Vadul néz ki a piros színű C 63 AMG Black Series

A hatalmas teljesítmény a hétfokozatú, dupla kuplungos váltó segítségével alakítja át füstté a hátsó abroncsokat. Felár ellenében vadabb, igazából csak versenypályán működő spoilerek is elérhetőek lesznek az autóhoz, amelynek forgalmazása idén novemberben indul Németországban – 100 000 euró alatti indulóáron. A világ többi részén csak 2012-ben lesz elérhető az újdonság, amelynek hivatalos bemutatkozása még hátravan. Azonban abból kiindulva, hogy a fényképeken látható hivatalos személyek egyáltalán nem bánják a fényképek készítését, ez talán már nincs is olyan messze.

Nem a kagylóülés a nagy szám, hanem hogy ezúttal megtartották a hátsó ülést Nem a kagylóülés a nagy szám, hanem hogy ezúttal megtartották a hátsó ülést