Az idei Frankfurt Autószalonon a Honda tanulmányai mind olyan témájúak, amelyek a különböző közlekedési ágakat ötvözik. A Project 2&4 esetén a motorkerékpárok és a versenyautók világát hozták össze, a Civic Tourer Active Life esetén pedig a biciklik és személyautók egyesültek.

Különleges fényezés hívja fel a figyelmet arra, hogy itt most nem egy szokványos Civic kombival van dolgunk. Igazából csak a csomagteret alakították át, a hátsó ülést megtartották, de azt előrehajtották, hogy a kiszerelt első kerékkel két kerékpár elférjen ott – az első kerekeknek a hátsó oldalfalban alakítottak ki rögzítési lehetőséget. A sisakokat, cipőket és a védőfelszereléseket a tetőn elhelyezett dobozban lehet szállítani.

Igazán azért különleges a Honda Civic Tourer Active Life, mert az nem csak kerékpárok szállítására, de azok javítására is fel lett készítve. Van egy kihajtható rúd, amelynek segítségével könnyen hozzáférhető magasságba lehet helyezni a kerékpárt, a csomagtér peremére kihajtható padon lehet helyet foglalni. A raktér oldalfalában kerékpárjavításra szolgáló szerszámkészlet és víztartály is van – utóbbi a szerelést követő tisztálkodáshoz. Végül, de nem utolsó sorban elektromos légpumpa is található itt. A csomagtérfedélen erős lámpa és kihúzható árnyékoló is van, hogy napszaktól függetlenül jól menjen a munka. Az utastérben kék cérnával elkövetett varrások és karbon-betétek jelentik a változást.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!