A Nissan egyik világautója a Bluebird Sylphy, amelynek kicsit-jobban módosított változatai világszerte megvásárolhatóak voltak – Európa kivételével. Most megváltozott ez, hiszen bemutatkozott az európai változat, az egyébként már leváltott előző generáción alapuló Almera.

Azért választották a már kifutott autót, mert helyi gyártásból, togliattiból látják majd el a helyi piacot az autóval, és így nem kellett új gyártószerszámokat készíteni, elég volt a másutt már mellőzött darabokat Oroszországba szállítani. Alaposan belenyúltak a konstrukcióba a mérnökök, hogy az autót felkészítsék az orosz útviszonyokra: hosszabbak a rugók, lágyabbak a lengéscsillapítók, és a kocsi alját – motortér, benzincsövek, benzintank – 2 mm vastag acéllemezzel védik a külső behatások ellen. Ezt a Nissant semmi nem fogja megállítani.

Nagy választási lehetőség nincs, hiszen csak egyféle motorral, a helyi esetenként gyengébb minőségű üzemanyaggal is megbirkózó, 102 lóerő teljesítményű 1,6 literes négyhengeressel adják, az ötfokozatú kézi kapcsolású váltó helyett lehet kérni négyfokozatú automatikusat. A Nissan úgy számol, hogy a helyi piac az összes gyártott Almerát felszippantja, nem is nagyon erőltetik az exportját.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!