A Dél-Nógrádi térség közútjainak, évek óta el nem végzett kátyúzási munkálatainak elmulasztása miatt, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala- AJB-2543/2012 szám alatt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója ellen, visszásság gyanúja miatt, vizsgálatot indított önálló képviselői beadványra. Az önkormányzati képviselő – az utak állapota miatt – magánemberként már több alkalommal fordult az ombudsmanhoz.

Megkeresésünkre Ürmössy Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatóság megyei igazgatója, az ügyről az alábbi információkat osztotta meg portálunkkal: – Tudomásunk van róla, hogy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala állampolgári beadvány alapján vizsgálatot folytat közútkezelői tevékenységünkkel kapcsolatban. Korábban, 2010. áprilisában már tájékoztatást kért az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa a Vanyarc térségi útállapotokról lakossági beadvány alapján. A megadott tájékoztatást követően az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa 2010 októberében ismét tevékenységünket érintő panasz megvizsgálását kérte. Ezután több levélváltás történt Vanyarc Polgármesteri Hivatalával, a megyei Kormányhivatallal, amelyek szintén lakossági, illetve helyi önkormányzati képviselői kezdeményezésen alapultak. Minden esetben részletes választ, tájékoztatást adtunk az illetékesség hiányában hozzánk továbbított panaszokra az érintett szervezeteknek.

>>> TOVÁBB >>>

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!