Tavaly ősszel arról emlékeztek meg a Porsche 911 Panamericana Special modellel, hogy 70 évvel korábban indult először gyári csapat a Carrera Panamericana versenyen. Idén azt ünnepli a Porsche, hogy 70 évvel ezelőtt két privát csapat indult Porsche 550 Coupé versenyautóval a legendás versenyen, és rögtön az autógyárral hosszú évek óta együttműködő TAG Heuer autógyár is csatlakozott, Jack Heuer ugyanis 60 évvel ezelőtt mutatta be a versenyzők számára kifejlesztett, stopperóra-funkcióval rendelkező Tag Heuer Carrera Chronograph-ot. A Sonderwunsch-program keretében megépített két autó „TAG Heuer x Porsche – Legends of Panamericana“ névre hallgat, az eltérést a rajtszám – 152 és 154 – jelenti. Azt autókat 2024 tavaszán jótékonysági célra elárverezik.

Az autók megépítéséhez a gyári formatervezők az archívumból előkeresett fényképeken tanulmányozták a korabeli versenyautókat, a megvalósításhoz már a TAG Heuer szakembereit is bevonták. Az ajtókra és a tetőre a rajtszámokat festették fel, a negatív megjelenést az archív fényképek alapján készítette el Grant Larson. Egyedi a Le Mans Silber metálfény, amelyet a legendás versenyt szervező Automobile Club de l‘Ouest (ACO) segítségével készítették a Porsche 911 GTS LeMans Centenaire limitált széria számára. Az első fedél közepén és a hátsó szárny oldalán jelenik meg a TAG Heuer logója, illetve a motorburkolatra is felfestik azt. A bal első (152-es rajtszám) illetve bal hátsó (154-es rajtszám) sárvédőn megjelenő pegazus emlékeztet arra, hogy 70 évvel ezelőtt a 2 Porsche 550-es az első szponzorált versenyautók közé tartoztak – a szárnyas ló a Mobiloil logójára utal.

Vörös kárpitot és háromszínű, a mexikói zászlóra utaló zöld fehér piros díszvarrást használnak az utastérben, a küszöbökön a „GT4 RS Panamericana Special“ felirat olvasható, a fejtámlákra egyedi logót varrtak. A 154-es rajtszámot viselő autó egyedi vonása a középkonzolba épített óramodul, amelyet a TAG Heuer kifejezetten ehhez az autóhoz készített. A bal oldalon könnyen leolvasható óra található, amelynek mechanizmusa egy felhúzással 8 napig működik, a jobb oldali egy stopperóra, amely az átlagsebesség tartásában segít. A 154-es rajtszámot viselő Porsche 718 Cayman GT4 RS „TAG Heuer x Porsche – Legends of Panamericana“ a 7. Rennsport Reunion rendezvényen debütált, ahol Patrick Dempsey Porsche és TAG Heuer márkanagykövet leplezte le azt, ő majd a Carrera Panamericana versenyen debütáló 152-es rajtszámú autót fogja vezetni az első 2 szakaszon.