Nem is olyan rég a kínai kormány megfogalmazott egy ajánlást, miszerint szívesen látná, ha az országában befektető külföldi cégek helyi autómárkák alapításával mutatnák ki az adott piac melletti elkötelezettségüket. Egy ilyen kérésnek nem lehet ellenállni, a Volkswagen például Kai Li néven alapítja meg az új márkáját.

Ráadásul rögtön a kínai központi kormányzat másik nagy szívügyét, a környezetbarát motorizációt is teljesíti az új márkával, a hírek szerint az első Kai Li autó ugyanis akkumulátoros elektromos autó lesz. Apró módosításokkal a Volkswagen Lavida Blue E-Motion elnevezésű lépcsős hátún alapul majd az autó, amelyet egy 57 lóerő tartós teljesítményű elektromotor fog mozgatni. Az energiaellátást 60 Ah kapacitású vas-foszfát akkumulátor biztosítja majd.

Elektromos hajtású autóval nyit a VW kínai almárkája, a Kai Li Elektromos hajtású autóval nyit a VW kínai almárkája, a Kai Li

Az elektromos autó, és az azt követő benzinmotoros példányok számára zöldmezős beruházással új üzemet épít a Volkswagen Foshan városában, ami két éven belül megkezdi a működését. A helyszínválasztás tudatos, ezt a régiót eddig a helyi gyártású Honda, Nissan és Toyota személyautók uralták. Ezen kíván most változtatni a VW, a First Automobile Works-szel közös új üzemével/márkájával.