Noha a Renault épp most bútorozik össze a Mercedes-szel, például a Kangoo haszonjárműnek már megvannak a megfelelő Mercedes változatai Citan néven, az egy mérettel nagyobb haszonjármű terén még tart a General Motors-szal megkötött együttműködési megállapodás, amelynek következő eredménye a jövőre bemutatkozó új Renault Trafic és Opel Vivaro lesz.

Erősen álcázzák az új haszonjármű karosszériáját, de azt ki lehet venni, hogy a jelenleginél sokkal nagyobb – minden bizonnyal az egy számmal nagyobb Master/Movano lámpáira hasonlító – fényszórókat kap az újdonság, és nagyobb lesz az ezek közötti légbeömlő nyílás, hiszen az Euro 6-os dízeleknek a jelenleginél nagyobb hűtőfelületre van szükségük. És búcsúzunk a jellegzetes ívű tetőtől is.

Műszakilag nem várható nagy változás, de lehet, hogy az egyszerűség kedvéért átveszik a Master/Movano típusban már használt 2,3 literes dízelt, amely 100, 125 és 150 lóerős teljesítménnyel kerülhet keresztbe beépítve a kisebb típus orrába.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!