Egyelőre csak annyi biztos, hogy nem sokkal az Ateca piacra dobását követően egy újabb, kisebb méretű szabadidő-autóval bővíti a kínálatát a Seat, már megvan az első vázlat, amelyen visszaköszönnek a 2011-es Genfi Autószalonon bemutatott IBX tanulmány vonásai: kerek kerékjáratok, egészen a tetőig szalad a felfelé forduló övvonal – érdekes módon ezt vették alapul az Ateca-hoz is, de annál jobban átalakították a megjelenést.

Ránézésre az IBX tanulmányon alapul az új SUV formája Ránézésre az IBX tanulmányon alapul az új SUV formája

Műszakilag az MQB-építőkészlet csökkentett méretű változatára épül majd az újdonság, ennek a gyártására készítik fel a martorelli üzemet, ahol a szabadidő-autó mellett az új Ibiza és az Audi A1-es is készül majd. Az új típus nevét még nem árulták el, de idén márciusban jegyezte be a spanyol márka az Arona nevet az EU védjegyhivatalánál, és július 15-én meg is kapta azt. Arona – többek között – egy spanyol város neve Tenerifa szigetén, tehát illik az aktuális névadási rendszerbe, miszerint egy A-betűvel kezdődő földrajzi név kerül a szabadidő-autók hátuljára.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!