Még szűk egy évet kell várnia annak, aki meg szeretné kapni a Volvo V60 Plug-in Hybrid típusú autóját, a konnektorról is tölthető hibrid forgalmazása jövő novemberben indul. Addig is itt vannak a végleges adatok.

Elektromos üzemmódban az autó egy feltöltéssel kicsivel több, mint 50 km-t tud megtenni ideális körülmények között, ezt követően a 2,4 literes, 215 lóerő/440 Nm teljesítményű dízelmotor veszi át a hajtás feladatát az elektromotortól, ami egyébként a fékenergia-visszatáplálás miatt később is be tud segíteni – 70 lóerővel és 200 Nm-rel. A hajtómű egyébként a D6-os nevet kapta.

A Volvo V60 Plug-in Hybrid nagyjából 57 000 eurós áron lesz megvásárolható, ez egy irányadó érték, a helyi adók miatt a listaár változhat. Ez egyébként jelentősen magasabb a csúcs felszereltségű, automata váltós V60 D5 nagyjából 46 000 eurós vételáránál. Nem csoda, hogy a Volvo az első évben 1000 darab, azt követően 4-6000 darab eladásával számol, túlnyomórészt a flottapiacon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!