Folyamatosan emelkedik az Egyesült Államokban a veterán Tatra luxusautók ára, és a legújabb törvényi szabályozás értelmében a kis szériás gyártók számos követelmény alól felmentést kapnak, így a csehországi Tatra gyár tulajdonosai most komolyan vizsgálják azt a lehetőséget, hogy újra elindítják a személyautók gyártását – az utolsó Tatra limuzin 1999-ben készült. A saját fejlesztőmérnökök és beszállítók segítségére is számítanak, a manufakturális termelést házon belül oldanák meg – az egyedi megrendelésre készülő teherautók miatt vannak ez irányú tapasztalataik.
tatra2
A tervek szerint a T600-as modellt, azaz a Tatraplant kezdenék újra gyártani, leginkább azért, mert ezt több országba is exportálták, és nem a kommunista luxusautó képe él róla az emberek fejében. Ha pozitív döntés születik, 3-5 évbe telhet az új Tatraplan kifejlesztése és a sorozatgyártás beindítása. A Tatra gyár egyébként nemrég egy cseh magángyűjtő 50 járműves gyűjteményét vásárolta meg, ennek segítségével alakítják ki az új gyári múzeumot, amely várhatóan jövőre nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

tatra3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!