A Niro modellből már ismert hálózatról tölthető hibrid hajtást kapják a Kia újabb kompakt modelljei, ami az Európai piacon az Xceed nevű szabadidő-autós megjelenésű ötajtóst és a Sportswagon névre keresztelt kombit jelenti, mindkét változat 2020 elejétől lesz megvásárolható.

Az első kerekeket egy 1,6 literes benzinmotor és egy 60 lóerős villanymotor hajtja hatfokozatú, duplakuplungos váltón keresztül, a rendszerteljesítmény 141 lóerő és 265 Nm. Ez a kombinak 10,8, az Xceednek 11 másodperces 0-100 km/óra sprintet tesz lehetővé, a plug-in hibrid autók között pedig ritkaságnak számít, hogy vontatási csomaggal is rendelhetőek a modellek. Az akkumulátor 8,9 kWh kapacitású lítium-polimer egység, amellyel – kellően gyakori visszatermeléssel – akár a 60 km-es elektromos hatótávolság is elérhető, pontos adatok a homologizáció után lesznek. Mindkét zöld rendszám használatára jogosult Kia Ceed változat megkapja az akár 59 dBA zajt generáló, a gyalogosokat figyelmeztető hangszórót.

A hatékonyság növelése érdekében befalazzák a tigrisorr hűtőrácsot a PHEV modelleken, a töltőcsatlakozó a bal első sárvédőre kerül. Szériában egyedi 16 colos felniket adnak, extraként a normál modellekről ismert 17 és 18 colos kerekek is választhatóak. A kombinál a GT-Line modell spoilerei javítják a légellenállást. Az UVO fejegység újfatja, a hibrid hajtáshoz köthető funkciókkal segíti a használatot (pl. töltési szint ellenőrzése távolról). Az akkumulátor és a 37 literes benzintank a hátsó ülés alá kerül, így nem csökken a csomagtér mérete a Ceed Sportswagon és Xceed Plug-In Hybrid változatánál.