Szó szerint az utolsó utáni pillanatban készítette el a Ferrari azt a limitált szériás autóját, amellyel arra a tényre emlékeznek, hogy július 10-én ünnepelték azt, hogy hatvan éve aratnak győzelmeket a Formula-1-ben a Silverstone-i pályán. Három hét, és már fuccs a jubileumnak…

De most inkább törődjünk azzal, ami van, lesz elég bajunk megjegyezni a nevet: Ferrari 599 GTB HGTE 60F1. Először Froilan Gonzalez győzedelmeskedett Silverstone-ban, mégpedig 1951 július 14-én, egy 375 F1 segítségével, Fernando Alonso idén július 15-én egy Ferrari 150° Italia segítségével diadalmaskodott a Brit Nagydíjon.

A Ferrari 599 GTB-hez kötelező megvenni a HGTE csomagot (sportfutómű), amelyre aztán a 60F1 modellek épülnek. Háromféle megjelenés közül lehet választani, mindegyikben közös a legelső Ferrari F1-es autóknál alkalmazott, a mai rosso-nál néhány árnyalattal sötétebb vörös szín. Ezt kérésre megbolondítják némi fehér betéttel az első lökhárítón, vagy akár az autó oldalán-hátulján is. Az első sárvédőkre ráfestik a Scuderia Ferrari nagy méretű logóját, egyedi, 20 colos felnik teszik teljessé az összképet.

Az utastérben kontrasztos színválasztás – piros és kék biztonsági övek – jelentik a különlegességet, meg az Alutex-nek hívott burkolat, amely alumíniumszálakból és üvegszálakból szőtt anyag.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!