Eleinte még azt hitték az emberek, hogy a Nanico elnevezésű villanymotoros miniautó csak Caio Strumiello formatervező egy ötlete marad, de az alkotónak és az ő munkáját segítő mérnököknek sikerült megteremtenie a hátteret a sorozatgyártás beindítására.

SÃo Gonçalo do Amarante városában építik fel mintegy 650 millió Ft-os beruházással azt az üzemet, ahol 100 dolgozó évi 500-1000 darab Nanico-t fog összerakni. Első körben a villanymotoros változatot készítik majd, amelynél Kínából vásárolt 7,5 kWh-s akkumulátor-telepet és 6 lóerős hajtómotort használnak, ami 70 km/h-s csúcssebességre elég. A telep feltöltése 6 óráig tart, egy feltöltéssel mintegy 80-100 km megtételére lesz képes a Nanico. Már készítik a terveket az autóval együtt értékesített, az ügyfél házának tetejére telepített napelemes töltőre, amelynek segítségével nullára csökken az üzemeltetési költség, de arról még sejtése sincs a cégnek, mennyibe fog ez kerülni.

A kínálatot várhatóan a termelés felfutását követően egy földgáz-hajtású változattal bővítik, amelynél egy 125 köbcentis egyhengeres hajtja majd a hátsó kerekeket. Ez lesz a fürgébb változat, ami akár 80 km/órás sebességet is el tud majd érni, arról nem is beszélve, hogy a hatótávolsága is 300 km lesz. A brazil előírásoknak megfelelően blokkolásgátlóval és két légzsákkal rendelkezik az összes Nanico, utóbbiakra nagy szükség van egy mindössze 1,9 méteres hosszúságú, a gyűrődőzónákat szinte teljesen nélkülöző karosszériánál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!