Az egész család szórakozására találták ki a Toyota tervezői a Camatte nevű autócskát, amelyet a szülők vezethetnek, a csemeték meg alakíthatnak. Persze nem öncélú az alkotás, a manapság inkább internetezéssel foglalkozó japán fiatalokat szeretnék újra az autók felé terelni.

Ennek érdekében olyan járművet alkottak, amelyet a használók kedvétől függően pár mozdulattal teljesen át lehet építeni. A retrós hangulatú megjelenéstől a zord terepjárót utánzó küldőig minden lehetséges, épp csak némi szabadidő és pár segítő kéz kell a gyorsrögzítések oldásához, a műanyag héj cseréjéhez.

A három személyes utastér hivatalosan 1+2 ülőhelyet takar, de ezt is alaposan megkavarták a tervezők. Tág határok között állítható a kormánykerék és a pedálok, a vezetőülést is nagyon előre lehet húzni. E mögött az a logika, hogy ha épp nem a szülő vezet, akkor zárt pályán a gyermek is gyakorolhatja az irányítást – ilyenkor a bal hátsó ülésen helyet foglaló szülő könnyedén bele tud nyúlni a kormányzásba, és szükség esetén a féket is tudja taposni. Ebben az üzemmódban természetesen csökkentett teljesítménnyel üzemel a gép.

Maga a karosszéria egyébként 2,7 méter hosszú, 1,3 méter széles, azaz egy fél parkolóhely is elég neki a megálláshoz. Azonban hangozzon bármilyen jól is a Toyota Camatte tudása, a gyár ragaszkodik ahhoz, hogy csak tanulmányról van szó, még véletlenül se tervezik a sorozatgyártását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!