Nagyon limitált számban készítette csak a H.J. Mulliner műhely az R-Type Continental nevű Bentley kupét, amelyet csak a leggazdagabbak engedhettek meg maguknak. Ezek közé tartozott Ian Fleming is, aki sikeres íróként lett gazdag.

A James Bond kém karakterét kitaláló szerző 1953-ban rendelte meg ezt a példányt, amelyet eleve barátjának, Ivar Bryce-nak szállított le a gyár. Ő a második világháború során a brit kémhálózatok koordinálásánál dolgozott, és róla mintázta Felix Leitner karakterét a szerző. Eredetileg sötétszürke fényezéssel, bal oldali kormánykerékkel, kézi kapcsolású váltóval és könnyű ülésekkel gördült ki a gyárból ez a példány, amelyhez méretre szabott poggyászkészletet és versenyló-díszt is rendelt Ian Fleming.

Még mindig az eredeti, BC10LB rendszámát viseli a nemrég egy garázsból előkerült autó, amelynek utolsó nyilvános szereplése az volt, hogy egy 1971-es autó-szépségversenyen kategóriagyőzelmet szerzett. Most 44, garázsban mozdulatlanul eltöltött esztendő után bukkant újra fel, és keresnek neki új tulajdonost. Utóbbinak jó sok pénzt kell majd költeni az állás során keletkezett károk elhárítására, illetve egyébként is megérett már a felújításra ez a Bentley R-Type Continental, amelyért jelenlegi állapotában is 1,495 millió dollárt, azaz 437 millió Ft-ot kérnek.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!