Új modellként kerül a Mercedes-Benz kompakt kínálatába a GLB-osztály, amely ugyan szabadidő-autós körítéssel debütált a Sanghaji Autószalonon, valójában inkább egy divatos külsővel ellátott tágas családi autó, három üléssorral és jó helykínálatot lehetővé tevő dobozforma csomagolással.

Ennek megfelelően a motorkínálat a 250-es jelzésű benzinesnél és dízelnél ér majd véget (széria lesz a nyolcfokozatú, duplakuplungos váltó, de a 4Matic összkerékhajtás feláras), egyelőre nem terveznek AMG változatot, és a harmadik üléssor helyigénye miatt a hálózatról tölthető hibrid hajtás se valósítható meg ebben a karosszériaváltozatban, egyébként a már ismert motorokat kínálják majd a GLB-osztályhoz is.

A második sorban az ülőlapot 40/60 arányban osztják, a támlát 40/20/40 arányban tagolják annak érdekében, hogy a harmadik sorba beszállást mindkét oldalról megkönnyítsék, illetve állítható a támladőlés is. Ez az ülés egyébként 14 cm-es hosszúságú sínen tologatható, az alaphelyzethez képest 9-et előre, 5-öt hátra; a második és harmadik sorban négy gyermekülést lehet rögzíteni. Ott találjuk az MBUX digitális asszisztenst a fedélzeten.

Már a nyáron közreadják az első információkat a Kínában gyártott Mercedes-Benz GLB-osztályról, a közönségpremierre a Frankfurti Autószalonon kerül majd sor.