Nem sokkal azt követően vásárolta fel a Mahindra a Reva nevű indiai elektromos autó márkát, hogy az bemutatta új generációs kocsiját, az NXR-t. Az új tulajdonos azonban úgy volt vele, biztosra megy, és ezért alaposan áttervezték az autót. No és idő közben felépítették a világ legmodernebb elektromos autó gyárát is kifejezetten az újdonság kedvéért…

Új Delhiben mutatták be most a bárki számára megvásárolható változatot, amely e2o névre hallgat, és Indiában már 2,6 millió forintnak megfelelő összegért – 596 000 rúpia – elvihető az autó, igaz, ebben az összegben benne van már a helyi támogatás is. Ráadásul ezért a pénzért rögtön a lítium-ion akkumulátoros változatot kapja az ember – az új gyárban nagyobb darabszámokat fognak készíteni, úgy számolnak globálisan, hogy az eddigi ólom-savas akkumulátoros Reva árában fogják adni a lítium-ionos változatot.

Az újdonság karosszériája egyébként mindössze 3,2 méter hosszú, utastere négyszemélyes, és mindössze 7,8 méteres átmérőjű a fordulóköre. Egy 25,4 lóerő tartós teljesítményű, 53 Nm-es nyomatékú elektromotor hajt, ami 81 km/órás csúcssebességet tesz lehetővé, a hatótávolság mintegy 100 km egy feltöltéssel – cserébe normál konnektorról alig 5 óra alatt feltölthető a telep.

Az autóhoz alapáron adják a navigációs-kommunikációs fejegységet, amelynek segítségéve a legközelebbi töltőpont is megtalálható, illetve telefonon is kapcsolatba lehet lépni a központtal, és távolról fel tudják szabadítani az akkumulátor végső kapacitását – ilyenkor kapunk pár kilométer extra hatótávolságot, de az akkumulátor hosszú távú élete miatt nem érdemes gyakran használni ezt. Indiában már lehet rendelni az újdonságot, hamarosan indul az export, és egészen biztosan a hazai forgalmazó, a Comtex Green kínálatában is megjelenik majd a Mahindra e2o.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!