Nem kisebb feladatot tűzött ki maga elé az argentin Donto Motorsport nevű cég, minthogy nem egyszerű vetélytársat készít az Ariel Atom-nak és KTM X-Bow-nak, hanem azoknál jobbat.

A Donto P1 elnevezésű autó formáját Lucas Lopez formatervező álmodta meg, a kocsi egyébként acél tárvázra épül, és pillekönnyű karbon karosszériát kap majd. Nagy újdonság, hogy a két meglévő vetélytárstól eltérően már kezdettől fogva lehet majd szélvédőt és tetőt is vásárolni hozzá, a zárt utastér miatt pedig rossz időben is használható marad a gép.

Már a befejezéséhez közelít az első példány, amelyet nem egyszerűen versenypályás használatra szánnak, de világszerte – a legnagyobb piacokon – szeretnék megszerezni az autó közúti használatához szükséges hivatalos jóváhagyásokat. Az FIA szigorú biztonsági előírásainak már megfelelt a térváz. A motorról jelen pillanatban annyit tudni, hogy 300 lóerős négyhengeres turbómotor lesz, a fékek elöl 6 dugattyúsak. A technika jelentős része egyébként változó lesz, a vásárló igényeinek-pénztárcájának megfelelően.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!