Noha már most láthatjuk az első képeket a második, a PSA Csoport EMP2-es padlólemezére épülő Opelről, a Grandland X közönségpremierje csak ősszel, a Frankfurti Autószalonon lesz, és 2018 elején kerül majd a kereskedésekbe az autó. A kínálatban az Antara helyére kerül az újdonság, amelynek hossza 4477 mm, szélessége 1844 mm és 1636 mm a magassága.

A 2675 mm-es tengelytávolság tágas utasteret ígér öt személy számára, nincs tervbe véve 5+2 személyes kialakítás, alaphelyzetben 514 literes a csomagtér, a támladöntést követően pedig 1652 liter a raktér mérete. A német AGR egyesület által jóváhagyott, a hátat jól támasztó üléseket foglalhatnak helyet, előre masszázsfunkció is kérhető lesz, és első-hátsó ülésfűtés is lehet a fedélzeten. Alapfelszerelésként adják az érintőképernyős fejegységet és az OnStar szolgáltatást, amivel megfelelő infrastruktúra esetén parkolóhelyet is lehet keresni.

Összkerékhajtás nem lesz, helyette többfokozatú, állítható menetstabilizáló segít majd az előrejutásban az elsőkerékhajtású szabadidő-autónak.

A motorválasztékról nincsenek hírek, de várhatóan ugyanazok a benzin- és dízelmotorok lesznek elérhetően, mint a testvérmodell Citroën C5 Aircross esetén – a 300 lóerős rendszerteljesítményű hibrid hajtás átvételéről egyelőre nincs hír.

 

 

AAutó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!