Atletikusabb megjelenést kapott a Kia Rio kisautója a szó szoros értelmében, egyenesebbek a karosszéria vonalai, keskenyebbek a lámpák, a fényszóróban immár a fő projektor köré kanyarított U alakú menetfény világít.

A műszerfalon magasabbra került a fejegység, a feláras érintőképernyős változatnál (erről van fénykép) úgy tűnik, utólag biggyesztették oda a nagy kijelzőt, amelynek két oldalán vannak a középső légbeömlők. Széltében 5, hosszában 15 mm-rel gyarapodott a karosszéria, a magassága 5 mm-rel csökkent, a 2580 mm-es tengelytávolság 10 mm-es bővülést jelent a korábbihoz képest; az első túlnyúlás mérete növekedett, a hátsóé csökkent.

Csak ötajtós karosszériával készül az új Kia Rio (a lépcsős hátú K2 néven Ázsiában és Latin-Amerikában lesz majd választható), amelynek padlólemezére még egy szabadidő-autót is felépítenek, ez bő egy év múlva lesz elérhető. A motorkínálatot később árulják el, de várhatóan megegyezik majd a Hyundai i20-aséval.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!