Egy nagy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy Győrben meginduljon az Audi A3 Sedan sorozatgyártása, hiszen itt vannak az első képek az A3 Sportback változatáról, ezt követően pedig már az Audi Hungaria új üzemében készülő lépcsős hátú változat következik.

Ahogy a háromajtósról, úgy az ötajtósról is elmondható, hogy nagyobb és könnyebb lett a modellváltás és az MQB építőkészletre való átállás során. A karosszéria hossza 4310 mm, a tengelytávolság 2636 mm, ami az elődnél 58, a háromajtósnál 35 mm-rel nagyobb, azaz ennyivel nagyobb a hátsó lábtér mérete. A csomagtér alaphelyzetben 380 literes, a 60:40 arányban osztott hátsó ülés ledöntésével 1220 literre növelhető. Tömeg tekintetében változattól függően akár 90 kg is lehet a csökkenés az előző Sportback-hez képest.

Van újdonság a motorválasztékban, 2013-ban érkezik a TCNG nevű gyárilag földgáz hajtású kivitel, amiben egy 1,4-es, 109 lóerő teljesítményű turbómotor dolgozik. Ezzel párhuzamosan az Audi elindított egy „e-gas” projektet, aminek lényege, hogy a földgázt megújuló forrásból termeli. 2014-ben jön az Audi A3 Sportback e-tron, ez itt nem elektromos, hanem konnektorról tölthető hibrid hajtást jelent majd, de ezt még nem részletezték. Februárban indul az új karosszériaváltozat forgalmazása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!