Hamarosan gyökeresen felforgatja a Renault a nemrég a holdudvarába került Lada kínálatát, a nemrég kémfotón bemutatott Kalina II az év vége felé jön, az új, lépcsős hátú Granta azonban hamarosan megvásárolható lesz Oroszországban.

A lemezek alatt ugyanazt a padlólemezt találjuk, mint a Lada 110 (111, 112) esetén, a forma terén azonban legalább akkora a változás, mint a Thalia legutóbbi modellfrissítése során. Ráadásul a Renault biztonsági fejlesztései is begyűrűztek az autóba, négy légzsák és blokkolásgátló is rendelhető a Grantához – ez is több az eddiginél. A karosszéria hossza 4,26 méter, szélessége 1,7, magassága 1,5 méter, a tengelytávolság 2,47 méter. A csomagtér alaphelyzetben 480 literes, osztva dönthető támlával lehet szükség szerint bővíteni.

Hatezer euró alatt van a Lada Granta indulóára - méltó utóda a kockaladának Hatezer euró alatt van a Lada Granta indulóára – méltó utóda a kockaladának

Noha motorkínálatról is szó esik, valójában csak egyféle motorral szerelik az autót. Az 1,6 literes négyhengerest rögtön három teljesítménnyel is adják, az alapváltozatokba nyolc szelepes hengerfejjel kerül, 80 és 90 lóerővel. A csúcs felszereltséghez már tizenhat szelepes hengerfej jár, ilyenkor 98 lóerő a maximális teljesítmény.

Teljesen új karosszériát készítettek a 110-es padlójára, javult a passzív biztonság is Teljesen új karosszériát készítettek a 110-es padlójára, javult a passzív biztonság is