Elméletileg lépésben közelítik meg az elővárosi vonatok a chicagói repülőtér megállóját, márpedig a balesetet szenvedett szerelvény nagy tempóval hajtott be a vonal végállomására, ahol aztán átugrott a vágányt lezáró akadályon, majd felhajtott a mozgólépcsőre.

Meglepő módon nincs halálos áldozat, szerencsére még a hétfő reggeli csúcs előtt, hajnali 2:55-kor történt történt a baleset, ráadásul a vonaton utazó 32 személy is csak könnyű sérüléseket szenvedett. Mindenkit kórházba szállítottak a biztonság kedvéért, de rövid vizsgálatot követően majdnem mindenkit hazaengedtek – a vonatot vezető nőt benntartották megfigyelésre.

A hivatalos szervek megkezdték az eset kivizsgálást, a térfigyelő kamera felvételét még nem tették közzé, de azt már visszanézték, és azt mondták annak alapján, hogy valószínűleg a vonat nagy sebessége lehetett a kiváltó ok. Majd a vizsgálat tisztázza, emberi vagy műszaki hiba miatt nem állt meg a vonal végén a nyolc kocsiból álló szerelvény, az eddigi hírek alapján elképzelhető, hogy a vonatvezető elaludt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!