A Škoda formatervező részlegének egyik legöregebb bútordarabja – saját magát jellemzi ilyen módon –, Daniel Petr készítette el a 200 RS versenyautó modernizált változatának rajzait. Nem véletlen az autóválasztás, hiszen munkája a sportmodellek (Monte Carlo és RS változatok) és versenyautók (Octavia WRC, Fabia WRC, Fabia S2000, Fabia Rally2 evo) megalkotása.

Az Icons get a Makeover sorozatban már januárban megismerhettük az Aymeric Chertier által újraálmodott, retrós Škoda kupét, Daniel Petr sokkal szabadabban nyúlt hozzá a formához, hiszen ő egy versenyautót készített, igazából csak a korabeli, vörös-fehér gyári festést őrizte meg, egyébként egy modern formát készített. Különösen lapos lett a tető, hiszen az eredeti 200 RS-nél is 15 centivel csökkentették a magasságot, egyébként az aktuális formavilágnak megfelelő LED-es lámpákat, nagy diffúzort látunk.

A versenyautó-formatervezésben szerzett tapasztalatai alapján Daniel Petr olyan megjelenést rajzolt, amelyet ténylegesen meg lehet tölteni technikával, tehát csak elhatározás kérdése, hogy megépítsék-e a teljesen működőképes változatot, vannak fékhűtő-légcsatornák, aerodinamikai elemek, satöbbi, hajtásként plug-in hibrid technikát vizionál. Az első vázlatokat egyébként 10 perc alatt rajzolta meg Daniel Petr, majd összesen három hétbe tellett, mire azokból elkészültek az itt látható rajzok.