Az elmúlt napokban ismét hajmeresztő szituációkat rögzítettek a Magyar Közút autópályákat figyelő kamerái.

Július 22-én, csütörtök délelőtt a rendőrség bejelentést kapott, hogy az M1-es autópálya Tata környéki részén egy személyautó forgalommal szemben haladt a Győr felé vezető oldalon. Majd nem sokkal később pár kilométerre már az ellenkező oldalon, a Budapest felé vezető részen haladt az autós a leállósávon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

A rendőrök végül a 73-as kilométerszelvényben tudták ellenőrizni a járművezetőt. A román sofőr elmondta, hogy családtagját hátrahagyva indult el egy parkolóból. Akkor fordult szembe a forgalommal, mikor vissza akart érte menni. A szabályszegés miatt 100 ezer forintos közigazgatási bírságot szabtak ki, az elveszett családtagjához pedig biztonságosan visszavezették a külföldi járművezetőt – közölte a Magyar Közút.

Az eset kapcsán a Közút felhívja a figyelmet, hogy még a fenti okok miatt sem szabad és érdemes megfordulni a pályán, hiszen a forgalommal szemben haladás a legveszélyesebb manőver, mivel egyik közlekedő sem számít arra, hogy nagy sebességgel szembe jön vele egy másik jármű. Ha eltévesztünk egy kijáratot vagy felhajtót, inkább álljunk meg a legközelebbi pihenőhelyen, kérjünk segítséget a 112-es segélyhívó számról vagy nyugodt körülmények között tervezzük újra útvonalunkat.

Nemrég az M1-es autópályán rögzítette a Közút kamerája, ahogy a belső sávban haladó jármű elé bevágódott a külső sávból egy autós. Előbbi, hogy elkerülje az ütközést, félre rántotta a kormányt, de elvesztette az uralmat a járműve felett és belecsapódott a külső sávon haladó kamionba és felborult.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Az az autós, aki az egész esetet kiváltotta, még éppen meg tudott állni és el tudta kerülni a nagyobb erejű ütközést. Szerencsére nem lett tragikus kimenetelű a baleset, viszont így is két könnyű sérült lett.