A Mercedes jelenleg Európa-szerte különleges eseményeket szervez az új A-osztály piaci bevezetése kapcsán, Londonban például szeptember 13-16 között különleges kulináris élményt kínálnak majd azoknak, akik kipróbálják a „Mercedes Drive Thru” nevű éttermet-élményt. Az erről szóló sajtóanyaghoz mellékelték a még be sem mutatott Mercedes CLA első fényképét, amelyen rögtön a AMG, vagy legalábbis AMG-sportcsomagos változat látható.

A legforróbb kecskeméti Mercedes motorterébe ugyanaz a 2,0 literes, 335 lóerős turbómotor kerül, ami az A 45 AMG-t is mozgatja majd, csak itt a kupéság miatt jobban elkülönül formailag a sportváltozat a többitől. A hűtőrács alatt például csak légbeömlőt látunk, és a kerékjáratokat is alaposan kitöltik az 5 küllős könnyűfém felnik. Hátul fickós szárnyat kap majd az autó, de ez lemaradt a véletlenül napvilágot látott fényképről, a legújabb kémfotón azonban nagyon is jól látszik.

A Mercedes Drive Thru rendezvényre visszatérve a brit Sam Bompas és Harry Parr alkotta – meglepő módon – Bompas & Parr nevű ételművész-duó készíti majd a különleges fogásokat, amelyeket majd a Selfridge Hotel halljában lehet kipróbálni. A kulináris élményt a Jason Bruges Studio által készített fény- és zenekíséret teszi teljessé. A sajtóanyag szövege szerint egyébként „csak” a normál A-osztályt mutatják majd meg a nagyközönségnek, a CLA leleplezésére még várnunk kell. Még az se kizárt, hogy Párizs utánig, hiszen az autót megelőlegező Concept Style Coupé tanulmány is Kínában lett publikus.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!