A Fiat konszern épp azon van, hogy a meglehetősen exkluzív, értsd minimális darabszámokat produkáló márkából egy világszinten is versenyképes, a prémium szegmensben jelentős eladásokat produkáló márkát faragjon. Ehhez pedig manapság elengedhetetlen a szabadidő-autó, a témával pedig már 2003 óta foglalkoznak, akkor mutatták be a Kubang GT Wagon-t, majd 2011-ben az immár egyszerűen Kubang névre hallgató autót.

A hírek szerint végül mégis inkább a Levante nevet választották az új típusnak, persze hivatalos oldalról sem megerősíteni, se cáfolni nem akarják ezt az értesülést. Ami biztos, hogy az új szabadidő-autó alatt ugyanaz a padlólemez található, mint a Ghibli és a Quattroporte modellek esetén, a motorkínálat is a limuzinoknak megfelelően alakul majd. Mivel egyelőre nem tervezik egy második SUV elkészítését az olaszok, egy karosszériában adják majd a V6-os, V8-as biturbó benzineseket és a V6-os dízelt. Abból kiindulva, hogy a gyár már levédte a végleges formát – az itt látható rajzok a szabadalmi hivatalból származnak -, még az idén várható az új szabadidő-autó leleplezése, a közönségpremierre a januári Detroiti Autószalonon kerítenek sort, a sorozatgyártás csak jövő tavasszal kezdődik.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!