Hirdetés – Néhányan már izgatottan számolják vissza, hogy hány nap van hátra karácsonyig, mások pedig azon stresszelnek, hogy vajon időben fel tudják-e készíteni a kocsijukat a téli szezonra. A Continental azonban számukra is kényelmes és biztonságos megoldást nyújt.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a legfrissebb, 2019-es ADAC és ÖAMTC téligumi nagy teszt első helyen hozta a gyártó téli gumiabroncsait mint a személygépjárművekre szánt, mint pedig a kisteherautókra szánt kategóriában – írja a gumymarket.sk

A 205/65 R16C szegmensben 15 gumiabroncs közül 9 is megbukott mert nem tudott megfelelni az elvárásoknak. Ennek ellenére, a Continental VanContact Winter száraz, nedves, havas és jeges útviszonyok között is jól teljesített, mindemellett persze a kopásállóság, komfortérzet és üzemanyag fogyasztás tekintetében is remekelt. A kisautó kategóriába tartozó 185/65 R14 teszt során is kimagaslóan teljesített a Continental, hiszen a WinterContact TS860 első helyen végzett és „kiemelten ajánlott” kapott.

Ha téligumi, akkor Continental!

Kétség nem férhet hozzá, hogy a legminőségibb téli gumiabroncsokat ez, a közel 150 éves német gyártó kínálja a piacon. Köszönhetően annak, hogy állandóan képes megújulni és számos szakértő mérnökkel dolgozik együtt. A tesztpályák valós tapasztalatait vizsgálva képesek megalkotni a legjobb téli gumiabroncsokat, amelyek évről évre vezetik a téligumi tesztek toplistáját. Számos innovatív megoldás mellett, az egyik legújabb technológiájuk az UHP is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Ezek az ultra-nagy teljesítményű gumiabroncsok (Ultra-High-Performance – UHP) számos területen nyújtanak kimagasló teljesítményt, amire a közutakon szükségünk lehet. Ezekkel a gumikkal rövidebb féktávolságot, nagyobb kanyarstabilitást, precízebb kormányozhatóságot, jobb átterhelhetőséget, sportosabb vezethetőséget és dinamikusabb sávváltást érhetünk el. Ráadásul mindezen előnyök mellett, még egy stílusos, vonzóbb külsőt is kapunk a gyártótól.

Bemutatkoznak az ultra-nagyteljesítményű (UHP) gumiabroncsok

A Continental újdonsága az Ultra-High-Performance elnevezésű, UHP rövidítésű technológia amely tulajdonképpen egy újfajta szélesebb abroncs típusként jelenik meg a cég kínálatában. A szélesebb kialakítás, magasabb felfekvést tesz lehetővé és így jobb úttartást, nagyobb biztonságot és kiváló kezelhetőséget kínálnak a vásárlók számára. Az UHP technológiát a Continental minden termékcsaládjára ki akarja terjeszteni, így az elérhetővé válik a személygépjárműktől kezdve, a tehergépjárműveken át, egészen a sportautókig.

Ezek a kerekek egy normál gumiabroncshoz képest sokkal nagyobb teljesítményt nyújtanak száraz útfelületen vezethetőség szempontjából, és fékteljesítményben is, vizes felületen fékezésnél, vizes jeges és havas útfelületen vezethetőségben, valamint puha, mély hóban is lecsökken a fékezési távolság. A legnépszerűbb, már kapható UHP Continental gumiabroncsok: a ContiForceContact, a ContiSportContact 5P, a ContiCrossContact UHP, a Conti4x4Contact, a ContiWinterContact TS 830, a Conti4x4WinterContact és a ContiCrossContact Winter.