Húsz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Lamborghini első, hivatalos kínai márkakereskedése, a Hong Kongban működő Kingsway Car. Erre emlékezik most a gyár a nyolc darabos HK 20th Anniversary Edition-nel.

Csodával határos módon sehol nem találunk sárkány motívumot az autón, pedig idén az a sláger a kínai ügyfeleknek kedveskedő autógyáraknál. Cserébe a legkeményebb kiindulási alapot választották, hiszen a hátsókerékhajtású Lamborghini Gallardo LP550-2 alapján készítették el a gépet a mérnökök. A gyöngyházfehér fényezést arany színű versenycsíkokkal kombinálták, az autó hátulján ezen felül logó tájékoztat annak különlegességéről, ugyanezt a fejtámlákba is belevarrták.

Nem nyúltak a műszaki tartalomhoz, azaz továbbra is 550 lóerő az 5,2 literes, szívó V10-es teljesítménye, a robotizált váltóval szerelt 20th Anniversary Edition 3,9 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, végsebessége 320 km/óra. Nem tudni, hogy mennyivel kell többet fizetni ezért a Lamborghini Gallardo-ért, mint a nem limitált kiadásért, de a kínai gazdagok vásárlóerejét ismerve ezen nem fognak fennakadni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!