Európán kívül a Sportage kisebb megfelelőjének látszó KX3-assal egészítette ki szabadidő-autó kínálatát a Kia, de mifelénk a vásárlók nem lennének vevők egy ilyen klónra, ezért nekünk külön elkészítették a Stonic nevű típust, amelynek piacra dobásától – harmadik negyedév – komoly hódítást remélnek.

A fiatalos megjelenés mellett összesen 20-féle kétszínű kombinációval (ötféle tetőszín közül lehet választani) a személyre szabhatóságot is kiemelten kezelték, és akkor ott van még a márka egyedülálló garanciája, amivel a vetélytársak nem tudnak versenyezni. Az utastérben is egyedi hangulatot lehet majd teremteni színes csomagok segítségével, alapáron kapja az érintőképernyős fejegységet az autó okostelefon-tükrözési lehetőséggel.

A Rio-val közös a benzines kínálat, tehát 1,25 és 1,4 literes szívó és 1,0 literes turbómotor (120 LE) közül lehet választani, ezekhez csatlakozik még az 1,6-os dízel. Csak elsőkerékhajtással lehet majd megvásárolni az újdonságot, a csomagtér a padló alatti rekeszt is beleszámítva 352 literes.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!