Tavaly már tanulmányozta az Opel a vászontetős SUV-s megjelenésű minijét, a Genfi Autószalonon pedig a bárki számára megvásárolható formában ismerhetjük meg az Adam típus Rocks utónevű változatát.

Sok változás nem történt, épp csak még látványosabb 17- és 18 colos felniket készítettek a tervezők, egyébként minden maradt. Nem egyszerűen 15 mm-rel megnövelték a hasmagasságot, a szélesebb nyomtáv miatt a rugókat és a lengéscsillapítókat is lecserélik ennél a változatnál. A vászontető gombnyomásra 5 másodperc alatt szalad végig a tető teljes hosszán, és három színben készül: fekete, barna és bézs. A Rocks bemutatkozását ragadták meg arra is, hogy új Adam extrákat is bevezessenek, amelyek között a Goldbusters fantázianevű sárga színt és két új belső hangulatot is találunk.

A Rocks érkezésével egy időben kapja meg az Adam a Szentgotthárdon készített 1,0 literes turbómotort , amelyet 90 és 115 lóerős teljesítménnyel lehet kérni, a maximális nyomaték mindkét esetben 166 Nm, a váltó hatfokozatú, kézi kapcsolású. A normál Adamhoz továbbra is elérhetőek az ismert 1,2 (70 LE) és 1,4 (87 és 100 LE) literes szívó négyhengeresek. Az év vége felé várható, hogy változattól függetlenül lehet kérni majd a vászontetőt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!