Közöltünk már fényképet a Citroën C3-as új orráról, most pedig hivatalos lett a módosított megjelenésű első lökhárító, a hűtőráccsal és a LED-es nappali menetfénnyel együtt. Ezen kívül még a hátsó lámpákat cserélték ki.

Az utolsó, a megjelenést érintő változás a Tinta kék szín megjelenése. Az utastérben változás, hogy a műszerfal jelentős részét adó fényezett műanyag betét mostantól nem csak szürke, hanem mattfekete vagy sötétbarna is lehet, fehér hátterű lett a műszeregység és természetesen lecserélték a kárpitokat is.

Az a furcsa helyzet áll elő a modellfrissítést követően, hogy több dízelmotor lesz választható, mint benzines. Van 1,0 és 1,2 literes háromhengeres, és 1,6-os négyhengeres benzines (68, 82 és 120 LE), dízelből 1,4-es HDi 70 és ennek e-HDi 70 változata, illetve 1,6-os HDi 90 és e-HDi 115-ként. A legtakarékosabb változat (1.4 e-HDi) szabványos átlaga 3,4 l/100 km. A nyáron indul a megújult megjelenésű Citroën C3-as forgalmazása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!